Пан театар припремио je изненађење за наше најмлађе тако да ће се oд петка, 20. марта на YоuTube каналу овог театра приказивати ситком „Бока и Чеда“ где ће сваког петка у 17 часова бити постављено пет нових епизода.

У овој серији девојчица Бока и њен другар куца Чеда читаће деци басне које је забележио Доситеј Обрадовић. Изненађење је утолико веће што се по први пут у Пан театру у дигиталном формату представља једно овакво остварење за најмлађу публику. Јунаци се са сцене селе у дигитални  свет, како би деци и на овај начин улепшали детињство и учинили га богатијим културним и едукативним садржајима.

„Доситејеве басне се читају кроз причу, односно кроз забавну и интерактивну комуникацију. Свака прича садржи поуку која је намењена деци“, истиче глумица Оливера Викторовић. Чини се да управо спој традиционалног и модерног представља нарочити изазов за велике, одрасле људе, док истовремено буди радозналост и машту малих људи којима је посвећен.Доситеј Обрадовић је говорио: „Дај детету осмех, а оно ће ти дати душу“. Сигурно је да ће нова серија измамити дечје осмехе и допрети до сваког детета, јер им театар овога пута поклања најлепше поруке које остају за цео живот.