У Волонтерском сервису Звездаре одржан је четврти по реду сусрет у оквиру циклуса „Школа креативног кројења и шивења“

На данашњој радионици полазнице су наставиле да уче и усавршавају своје вештине у преношењу кројних делова на тканину и кројењу. Уз стручну подршку водитељке програма Александре, учеснице су вежбале како да на изабрану тканину пренесу кројне делове и започну процес кројења и сечења тканине. Кроз интерактивну, практичну наставу учеснице су имале прилике да саме испробају рад на машини и остале делове процеса корак по корак.

Школу креативног кројења и шивења подржала је и Канцеларија ОЕБС-а у Србији донацијом једне портабл шиваће машине и два лептир стола за рад, а неопходан материјал за рад је обезбедила Општина Звездара. Као и обично, све што буду направили током обуке, учесници ће моћи да задрже као успомену и поклон Волонтерског сервиса Звездаре.

Радионице су бесплатне за све учеснике, а уколико буде интересовања, обука ће бити продужена и током септембра са жељом да будуће „креативне кројачице“ развију и усаврше своје вештине и буду што самосталније.

Радионице се одржавају у складу са актуелним епидемиолошким мерама.

Термини одржавања у септембру ће бити накнадно утврђени и објављени, а заинтересовани се о слободним местима могу информисати на број телефона Волонтерски сервиса 011/286-4426 сваког радног дана од 9 до 14 сати.