На традиционалном хуманитарном базару у ОШ „Вељко Дугошевић“ под слоганом „Свим срцем за децу из Свратишта“, у суботу, 4. јуна, прикупљено је око 120 000 динара за децу која су корисници услуга ове установе.

Деца из Свратишта са својим васпитачима, такође, су била гости ове манифестације. Програм је водио деци омиљени Аниматор Зека, а специјални гост био је Зоран Кесић.

Кесић се захвалио на позиву не кријући задовољство што учествује у овој хуманитарној акцији. Када је поделио аутограме, позвао је децу да заједно “обиђу све земље света” што је била тема овогодишњег базара и дечја колона, на челу са њим, кренула је од штанда до штанда.

У школском дворишту, проглашаваним више пута за најуређеније у Београду, клупе су претворене у штандове земаља. Немачка, Канада, Шведска, Аустралија, Велика Британија, Холандија, Француска, Мексико, Швајцарска, Кина… На клупама ручно израђен накит, слатке и слане посластице карактеристичне за земљу коју представљају, креације су ученика, њихових наставника и родитеља. Негде квиз, негде маске и чајанка, а свуда много балона и дечјих осмеха.
 

 
На спортским теренима организован је турнир у одбојци, кошарци, бројни квизови и наградне игре, а посетиоци су могли да уживају и у мини концерту полазника рок школе „Мастер Бластер”.

Организатори 4. хуманитарног базара – родитељи, наставници и деца нису крили своје задовољство. Они су се посебно захвалили свим спонзорима и оним појединцима који су своје време, вештине и знање издвојили за овај племенити и хумани циљ.

Овогодишњи базар су помогли: Амбасада Аустралије, Амбасада СР Немачке, Амбасада Краљевине Холандије, Француски културни центар, ГО Звездара, Фриком, Rauch, Јана, Еко Фил, Lucky Star школа одбојке, Школа страних језика „Ливингстон“, Аниматор Зека, Coffee Cake Bakery, Креативни центар, „Master Blaster” школа, Агенција МПГ Београд и Штампарија Баст.