СПК Креатива је овог викенда остварила велики успех. Такмичарке овог клуба су учествовале на два велика такмичења у спортском плесу, дисциплине савременог плеса у Спортском селу на мађународном турниру на коме је учествовало 12 земаља, где је Креатива од 6 дисциплина у којима се такмичила освојила 5 златних и једну сребрну медаљу. Са кореографијом ,,Месечева соната“ су освојиле и улазак у Гала финале 30 најбољих.

 

На Првенству Републике Србије у спортском плесу, које се одржало у Београду под организацијом Плесног савеза Србије најбоље такмичарке СПК Креатива су освојиле од 4 дисциплине у којима су се такмичиле, 4 златне медаље и наслов државног првака за 2022. годину и то:

Софија Зороја соло џез старији Јуниори – златна медаља

Хана Банић и Тијана Стајчић џез дуо Јуниори – златна медаља

,,Месечева соната“ шоу група старији Јуниори (Тамара Милановић, Јована Стајчић, Софија Зороја, Марта Павловић, Ања Перић и Хана Банић) – златна медаља ,,Make it“ хип хоп група микс (Тамара Милановић, Јована Стајчић, Софија Зороја, Тијана Стајчић, Ања Перић и Хана Банић) – златна медаља

 

Како СПК Креатива ове године слави десетогодишњицу свог рада, истакли су и захвални су на великој подршци Градске општине Звездара која све ове године пружа велику подршку клубу и која је обезбедила средства за учешће такмичарки овог клуба на овом Државном првенству и другим такмичењима у 2022. години.