За децу са територије општине Звездара у петак 28. априла биће организовано још једно дружење са „Дунав осигурање” Спортским играма младих у оквиру Kаравана радости и пријатељства. Церемонија свечаног отварања планирана је за 10 часова на теренима СЦ „Олимп-Звездара“. Отварању игара присуствоваће председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и спортски директор „Дунав осигурања” Спортских игара младих Слободан Поповић.

 

Истог дана биће одржано и више турнира – Лино између две ватре, атлетика (60м), 3×3, Coca Cola Cup  за дечаке и девојчице и турнир у малом фудбалу за дечаке 2012. годиште и млађе. Најбоље пласирани са ових турнира такмичиће се на Регионалном финалу у Пожаревцу.

 

Дружење СИМОВАЦА са Звездаре биће прилика да се пошаљу поруке у оквиру кампање „Пружам руку, не подмећем ногу“, која за циљ има да укаже на све видове вршњачког насиља. Из Спортских игара младих позивају децу да пошаљу поруке и на маил: pruzamrukunepodmecemnogu@gmail.com.  Најкреативније поруке против вршњачког насиља на крају сезоне биће награђене од стране генералног спонзора Игара у Србији, компаније „Дунав осигурање”.

 

Kараван радости и пријатељства обићи ће 30 градова и општина широм Србије. Мисија Игара је спајање деце региона и промоција фер-плеја, здравих стилова живота, толеранције, поштовање различитости. Церемонија свечаног отварања биће одржана 15. маја на Тргу Републике у Београду.