Особе са инвалидитетом, по традицији,  и ове године  међународни празник „Дан жена“, обележавају спортским дружењем које ће окупити суграђане из свих делова града. Манифестација ће бити одржана у четвртак, 5.марта са почетком од 10 сати, у сали Спортског центра „Олимп-Звездара“, улица Вјекослава Ковача 11.

Више од 100 припадника ове популације, младих пре свега, оба пола и свих видова инвалидитета из бројних удружења и клубова, ученици и студенти, корисници услуга у установама социјалне, дечије и здравствене заштите из свих београдских општина демонстрираће своје знање и умеће у око десетак спортских дисциплина – кошарка и фудбал, стони тенис и боћање, теквондо и карате, пикадо и шах, плочице и полигон, итд.

На манифестацији ће се заједно такмичити девојчице и дечаци и сви ће добити дипломе за учешће, док су за припаднице нежнијег пола, поводом Дана жена,  обезбеђени пригодни поклони, које су специјално за ову прилику израдили полазници дневног боравка „Добро срце“.

Организатор ове по много чему јединствене манифестације је Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда, Градском општином Звездара и Спортским центром „Олимп-Звездара”, а њено одржавање подржао је и омогућио Град Београд преко Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту.