У просторијама Спортског друштва „Раднички” свечано је, у присуству великог броја садашњих и бивших спортиста и гостију, обележен 101. година постојања Друштва. Обележавању овог значајног датума присуствовали су члан Градског Већа Драгомир Петронијевић, председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и члан Већа ГО Звездара Богдан Лековић.

Прослављени кошаркашки тренер Душан Дуда Ивковић, председник СД „Раднички“ изразио је захвалност члановима „Радничког” који су својим спортским и људским вредностима прославили име популарних „крсташа“ и који су обележили дугу историју Друштва.

Он је рекао да је важно да „Раднички” настави своје трајање и да ће захваљујући разумевању председника Републике Србије Александра Вучића, који је почасни покровитељ обележавања 100 година „Радничког”, ово спортско друштво добити нову велелепну халу за коју полагање камена темељца може да се очекује у септембру ове године.

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је рекао да је поносан што се Спортско друштво „Раднички”, једно од најстаријих у свету, налази на територији Звездаре и да се нада да ће и у наредном периоду спортисти „Радничког” бележити значајне резултате не само на нашим такмичењима, већ и у Европи и свету.

Захваљујући председнику Републике Александру Вучићу, на овом месту биће изграђена најсавременија спортска хала која ће спортистима „Радничког” омогућити квалитетне услове попут најразвијенијих земаља. То ће допринети да деца и млади са Звездаре имају узоре у врхунским такмичарима и да се у још већој мери посвете бављењу спортом-рекао је Владан Јеремић и честитао „Радничком” 101. годину постојања са жељом да и у годинама које долазе његови спортисти бележе значајне резултате на понос Звездаре, Београда и Србије.

Славу овог друштва равномерно деле и појединачни и колективни спортови, мушкарци и жене. Читав један век у овој великој спортској породици развијају се и негују млади људи и постижу сјајни спортски резултати. Аутори монографије „Наш први век“ наводе да је „Раднички” освојио 40 екипних сениорских титула и 22 купа Југославије (у рукомету, боксу, кошарци, одбојци, шаху, рвању, џудоу, стрељаштву, каратеу и рагбију). Из његових редова поникло је 45 добитника националног спортског признања, које Република Србија додељује за освојене медаље на Олимпијским играма, европским и светским првенствима.