На фасади Геодетске техничке школе постављен је уметнички рад – Мурал  „Визија или Ослобађање геометријских форми“, који jе свечано отворен 7.12.2017.

Аутори пројекта су Данијела Мршуља Васић и Миленко Васић који су као Уметничка колаборативна група Дим Тим до сада извели девет мурала-зидних слика великог формата у Србији, Босни и Херцеговини, Аустрији и Вијетнаму. Лауреати су награде „Паола де Манинкор“ за најбољи мурал 2016 (површине 180 м2).

Претходни рад групе Дим Тим, реализован је у неколико посебних циклуса које одликује озбиљно промишљање фундаменталних позиција уметности у савременом друштву. Ту је пре свега генерално питање статуса слике унутар, данас доминантне,  мултимемедијалне  репрезентације дискурса, а затим и разматрање специфичних  начина на који слика и даље одржава своју присутност у савременој уметности.

Геодетска техничка школа је јединствена у Републици Србији, а пројекат „Визија“ поштује њену традицију и значај. Урбани карактер локације су имплицирали семантички приступ и избор лако препознатљивих мотива у пастелним бојама, који се уклопио у пејзаж и својим геометријским растером подржао архитектуру. Ова скоро утопијска „Визија“ је парадигма тежње човека да ствара и гради по својој мери чиме се мапирају и освајају нови простори и градови у којима је утопија „могућа“.

Елементи на левој страни мурала су предмети пронађени у архивама геодезије,теодолит из 1849. на триподу како симболично опкорачује цео свет, плочица-маркер и значка, затим симболи природе и урбане средине као поље дејства геодетске струке. На десној страни мурала је симболични приказ триангулације, једног од основних принципа у геодезији. Облици су симболични и они су део дискретног наратива о унутрашњим релацијама и на тај начин  обезбеђују доказ за специфичну намеру уметника као и сам процес. Ослобођени геометријски облици дају слободу посматрачу да се определи за различита значења појединих форми.

Овим радом је постигнута усклађеност уметничког дела са амбијенталном целином у микро и макро окружењу на неограничено време. Мурал ће поред естетске имати и дидактичку вредност за генерације грађана, посебно деце, ученика и студената, а такође ће бити референтна одредница за препознавање установе.

Мурал „Визија“ је реализовала Уметничка колаборативна група Дим Тим  са екипом алпиниста које  је предводио Ел Гвојос, захваљујући средствима Министарства културе и информисања Републике Србије, а у оквиру конкурса за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности за 2017. годину и уз подршку Градске пштине Звездара.