Београдска академија пословних и уметничких струковних студија (БАПУСС) и ове године организује манифестацију под називом Фестивал образовања, културе, уметности и спорта – ФОКУС 2024 која се одржава четврти пут и која траје од 29. маја до 1. јуна 2024. године.

 

Тим поводом је одржан централни догађај Фестивала на коме су се великом броју студената, професора и гостију обратили др Миодраг Паспаљ, председник Београдске академије пословних и уметничких струковних студија и Владан Јеремић, председник Градске општине Звездара која је покровитељ и пријатељ Фестивала.

 

Др Миодраг Паспаљ је рекао да је ФОКУС први непрофитни мултидисциплинарни студентски фестивал у организацији једне високошколске установе у Србији који се реализује са циљем промовисање образовања, културе, уметности и спорта код младих, и презентацијом њихових достигнућа у овим областима. Он је захвалио Градској општини Звездара на доброј сарадњи и помоћи у реализацији Фестивала.

 

Владан Јеремић је рекао да му причињава задовољство што има прилику да поздрави велики број студената, који су наша будућност, и њихове професоре и истакао да је фокус ГО Звездара, када су млади у питању, на образовању, култури, уметности и спорту, као и на обезбеђивање бољих услова у свим аспектима живота.

„Због вредности које негује ФОКУС, где до изражаја долази стваралаштво и креативност младих, Градска општина Звездара ће наставити да подржава реализацију овај фестивал и убудуће”-рекао је Јеремић.

 

Првог дана трајања Фестивала Владан Јеремић је учествовао и на панел дискусији „Предузетништво младих-изазови и могућности” на којој су учествовали успешни предузетници, представници струке и локалних самоуправа, као и професори Академије.

 

Током трајања Фестивала посетиоци на платоу испред Академије имају прилику да посете Сајам привреде, у холу Академије је постављена изложба одабраних радова студената, а биће одржани и стручни семинари и такмичења студената.

Од спортских такмичења биће одржани турнир у куглању и у баскету 3 на 3, као и Хуманитарни дечји турнир у малом фудбалу „Деца за децу” који ће 1. јуна бити одржан на теренима ФК „Звездара”, који се реализује у сарадњи са ГО Звездара и организацијом „Буди хуман”, на коме се прикупљају средства за помоћ малом Кости Галину (новчана средства од свих учесника и посетилаца се прикупљају током трајања Фестивала, од 29.5. до 1.6.2024.).