У насељу Миријево, у улици Косте Нађа, непосредно поред ОШ „Павле Савић”, започели су радови на изградњи теретане на отвореном.

 

Пројекат суфинансирају Министарство омладине и спорта и Градска општина Звездара, а део су програма од јавног интереса у областима омладинског сектора. Општи циљ пројекта представља стварање услова за промоцију и упражњавање здравих и безбедних стилова живота младих. Пројектом је предвиђено уређење простора, нивелисање земљишта и отклањање растиња, а затим постављање справа за бављење физичким активностима на отвореном.

 

„Реализација пројекта „Теретана на отвореном у Миријеву“ имаће вишеструки значај, пре свега за здравље младих и свих рекреативаца, али ће утицати и на то да се младима скрене пажња на важност бављења спортом неговањем здравих стилова живота. На овај начин младим Звездарцима обезбедићемо још један садржај који би био у функцији провођења слободног времена на отвореном. Овом приликом желим да се захвалим Министарству омладине и спорта које је препознало Звездару као одговорног и посвећеног партнера када је омладинска политика у питању, а што је наш рад у претходном периоду показао. Реконструисали смо и изградили скоро 30 дечијих паркова и спорских терена и наставићемо истим темпом у наредном периоду”- изјавио је Владан Јеремић, председник ГО Звездара.