Ученици ОШ „Вељко Дугошевић” чија је представа „Том Сојер и ђавоља посла“ освојила прво место на 33. Фестивалу позоришних игара деце и младих Београда у категорији основних школа, одиграће представу за своје вршњаке из школе у МЗ „Липов лад” у четвертак 7. јуна у терминима од 16 и 18 часовa,

Драмска група се на овај начин придружује традиционалној хуманитарној акцији школе „Пролећни базар” која се 26. маја одржала 6. пут, па ће приход од улазница бити намењен Родитељској кући „Звончица” при Институту за мајку и дете.

Јунаци света Марка Твена и авантуре најпознатијег лика из литературе за децу Тома Сојера оживели су на даскама које живот значе ученици четвртог, петог и шестог разреда са драмским педагогом Милицом Пилетић.

Уз ову титулу најбољих у Београду, следе и друге награде: за најбољи костим који је освојила група, потом за глумачке креације: Михајло Суботић (Том Сојер), Вања Петковић (Еми Харпер), Ђорђе Бачић (Индијанац Џо) и Вук Басарић (Шериф Гај Клевр), сви ученици петог разреда, док је за режију и педагошки рад награђена Милица Пилетић.

У представи играју и Ања Вукосављевић (новинарка) ученица четвртог разреда, Михаило Беговић (Бен Харпер), Максим Вујовић (Хаклбери Фин), Анастасија Вујовић (Блади Мери), Тијана Луковић (Беки Тачер), Душан Јарић (судија Тачер и Боб Танер), Гаврило Марковић (Маф Потер), ученици петог разреда и Виолета Бачић (Тетка Поли), ученица шестог разреда.

Градско такмичење одржано је 16. маја у Културном центру Раковица, а представе су оцењивали Светлана Сретеновић, дипломирана глумица и Борис Велков, драматург.

Претходно је, на Општинском такмичењу у драмском стваралаштву, које организује удружење Пријатељи деце Звездаре, под покровитељсвом Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, ова драмска група освојила прву награду за представу у целини, награду за режију и избор музике (Милица Пилетић) и награду за улогу Тома Сојера (Михајло Суботић).