Aкција добровољног давања крви на Звездари наставља се и у 2018.ој години. Трансфузиомобил ће бити доступан грађанима у следећим терминима и локацијама:

  • уторак 09. јануара на тргу испред ГО Звездара од 12 до 17 сати
  • понедељак, 15.01.18. испред Педијатрије ДЗ Звездара у Миријеву, Матице Српске 45А, од 10 до 16 сати
  • уторак, 23.01.2018. на тргу испред ГО Звездара од 12 до 17 сати

У сарадњи са Инситутом за трансфузију крви Србије, Градска општина Звездара је током 2017. године организовала 28 акција добровољног давања крви, чиме су Звездарци показали хуманост, али и искористили прилику да провере здравље без чекања и компликованих процедура.

Брз лекарски преглед проверава крвну слику, притисак, пулс, опште стање организма, а давалац крви може бити свака здрава, одрасла особа, старости од 18-65 година.

Добровољни даваоци крви имају и законска права, као што је неплаћање партиципације за бројне здравствене услуге, о чему се могу информисати на сајту Института за трансфузију крви Србије.

Периодично давање крви је здрава и хумана навика, а Звездарци су више пута показали спремност да помогну онима којима је то најпотребније.

По већ устаљеној пракси, у сарадњи која траје неколико година, акцију реализују Институт за трансфузију крви Србије и Градска општина Звездара, уз асистенцију волонтера Црвеног крста Звездаре.