Песници из разних крајева Србије окупили су се у великој сали Месне заједнице „Миријево“ 5.10.2016. на манифестацији „Момини дани 2016“ где је у организацији Књижевног клуба „Мала птица“ одржано треће вече поезије.

Водитељи програма, Богданка и Мирослав Костић, у духу добрих домаћина представили су сваког госта топлим речима и пригодном најавом.

Славица Мастикоса, координатор активности између матице и дијаспоре, представник Удружења писаца „Седмица“ из Франкфурта и њени специјални гости:

Драгица Јањић, која је у периоду 2004-2008. била конзул у Франкфурту, говорила је о „Седмици“ са којом је имала бројне сусрете и лепа дружења.

Вјекослав Вукадин из Холандије, књижевник са великим искуством и изузетном просветитељском мисијом међу нашим исељеницима широм Европе на очувању језика, културе и традиције.

Дара Трифовић, књижевница, представник удружења „Бранко Ћопић“, пријатељ Моме Димића говорила је о свом дружењу са Момом, а и казивала је своје стихове.

Публика је имала прилику да чује и госта-књижевника Драгана Колунџију.

Посебне гошће из Панчева, две песникиње, књижевнице Иванка Радмановић и Милосава-Мика Павловић, чланице већ познате панчевачке тројке „Крилате песме“ представиле су свој рад, али и своје госте, књижевника Радомира Стојановића и Радомира Мићуновића.
 
 

Програм су обогатили и изузетно улепшали ученици Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“ инсрументалном музиком, затим уметници из КУД „Свети Сава“, као и инструменталисти „Ритма Балкана“.

Учесницима конкурса „Вечити несмирајник“ у оквиру песничког фестивала, уручене су награде и похвале.

Скупу су присуствовали и Емил, син Моме Димића и чланови његове уже и шире породице. Још један уметник, из породице Димић представио је свој рад. Сликар Стеван Чолић и његова ћерка Владислава донели су своја платна и својом малом изложбом увеличали манифестацију која је иначе замишљена као спој три врсте уметности: књижевности, музике и сликарстава.