Тренинг „Како до посла након пете деценије?”, који организује Фондација Центар за демократију, у сарадњи са невладином организацијом АмитY, Унијом послодаваца и Градском општином Звездара, у оквиру пројекта чија је тема дискриминација особа старијих од 50 година приликом запошљавања, одржава се 15. и 16. децембра 2011. године од 10 до 17 сати, у Библиотеци „Вук Караџић“, Улица Ћирилаи Методија 2, на Звездари.

Тренинг је намењен незапосленим особама старијим од 50 година са територије Београда, које су показале велико интересовање за учешће. Намера је да се, на овај начин, допринесе заустављању тренда отпуштања и смањењу стопе незапослености особа старијих више од 50 година.

Првог дана одржавања тренинга, у четвртак, 15.12.2011. заинтересоване учеснике су поздравили: Леила Руждић Трифуновић-у име Градске општине Звездара и Комисије за родну равноправност председника ГО Звездара, Ксенија Петовар-у име Фондације Центар за демократију и Снежана Кавалић-у име Библиотеке Града Београда и Библиотеке „Вук Караџић” са Звездаре која је била домаћин скупа.

На радионицама које су одржане заинтересовани су имали могућности да размене своја искуства, разговарају о практичним проблемима, али и добију корисне савете. На тренингу су полазници мотивисани за активније и ефикасније тражење посла и обучени како да истакну предности својих година, знања и најбоље искористе сопствене капацитете.

Тренинг „Како до посла након пете деценије”, део је пројекта Центра за демократију „Зауставимо дискриминацију старијих и подржимо активно старење”. Више детаља о пројекту можете наћи на сајту www.centaronline.org

Пројекат је подржала Европска Унија.

Фондација Центар за демократију једна је од невладиних организација са највећим искуством и стручношћу у Србији. Основао га је 1994. године професор Драгољуб Мићуновић, са групом истакнутих интелектуалаца. ФЦД је најпознатији по свом седмогодишњем пројекту ПОЛИТЕИА и пројекту запошљавања жена, а најважније актуелне активности Фонда су Демократски политички форум, покренут с циљем утврђивања практичних европских политика у Србији, као и пројекат Снага друштвене одговорности, који се бави промовисањем економских и социјалних права запослених

За више информација:
ФОНДАЦИЈА ЦЕНТАР ЗА ДЕМОКРАТИЈУ
Краљице Наталије 70, 11000 Београд, Србија
Тел: +381 11 3627-780, 3627-790
www.centaronline.org