- Gradska opština Zvezdara - https://zvezdara.rs -

Trening „Kako do posla nakon pete decenije” počeo na Zvezdari

[1]
Trening „Kako do posla nakon pete decenije?”, koji organizuje Fondacija Centar za demokratiju, u saradnji sa nevladinom organizacijom AmitY, Unijom poslodavaca i Gradskom opštinom Zvezdara, u okviru projekta čija je tema diskriminacija osoba starijih od 50 godina prilikom zapošljavanja, održava se 15. i 16. decembra 2011. godine od 10 do 17 sati, u Biblioteci „Vuk Karadžić”, Ulica Ćirilai Metodija 2, na Zvezdari.

Trening je namenjen nezaposlenim osobama starijim od 50 godina sa teritorije Beograda, koje su pokazale veliko interesovanje za učešće. Namera je da se, na ovaj način, doprinese zaustavljanju trenda otpuštanja i smanjenju stope nezaposlenosti osoba starijih više od 50 godina.

Prvog dana održavanja treninga, u četvrtak, 15.12.2011. zainteresovane učesnike su pozdravili: Leila Ruždić Trifunović-u ime Gradske opštine Zvezdara i Komisije za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara, Ksenija Petovar-u ime Fondacije Centar za demokratiju i Snežana Kavalić-u ime Biblioteke Grada Beograda i Biblioteke „Vuk Karadžić” sa Zvezdare koja je bila domaćin skupa.

Na radionicama koje su održane zainteresovani su imali mogućnosti da razmene svoja iskustva, razgovaraju o praktičnim problemima, ali i dobiju korisne savete. Na treningu su polaznici motivisani za aktivnije i efikasnije traženje posla i obučeni kako da istaknu prednosti svojih godina, znanja i najbolje iskoriste sopstvene kapacitete.

Trening „Kako do posla nakon pete decenije”, deo je projekta Centra za demokratiju „Zaustavimo diskriminaciju starijih i podržimo aktivno starenje”. Više detalja o projektu možete naći na sajtu www.centaronline.org [2]

Projekat je podržala Evropska Unija.

Fondacija Centar za demokratiju jedna je od nevladinih organizacija sa najvećim iskustvom i stručnošću u Srbiji. Osnovao ga je 1994. godine profesor Dragoljub Mićunović, sa grupom istaknutih intelektualaca. FCD je najpoznatiji po svom sedmogodišnjem projektu POLITEIA i projektu zapošljavanja žena, a najvažnije aktuelne aktivnosti Fonda su Demokratski politički forum, pokrenut s ciljem utvrđivanja praktičnih evropskih politika u Srbiji, kao i projekat Snaga društvene odgovornosti, koji se bavi promovisanjem ekonomskih i socijalnih prava zaposlenih

Za više informacija:
FONDACIJA CENTAR ZA DEMOKRATIJU
Kraljice Natalije 70, 11000 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3627-780, 3627-790
www.centaronline.org [2]