Светосавску награду, коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивање образовно-васпитне праксе и развој научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији за 2020. годину је добило 29 истакнутих институција и појединаца, а међу њима су и три носиоца овог значајног признања са Звездаре: Основна школа „Иван Горан Ковачић”, Катарина Радосављевић, наставник разредне наставе у Основној школи „Вељко Дугошевићи Зуботехничка школа.

Награде је у Влади Републике Србије уручио први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, који је рекао да су. Светосавске награде додељене за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивање образовно-васпитне праксе и развој научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији, а да су добитници доказ да Свети Сава живи у свима нама.

„ Темеље будућности наше државе и друштва треба да поставимо тако да образовање буде државни приоритет и доступно свима, да сваком појединцу пружи могућност да учи током целог живота и добије   прилику  за свој стални професионални развој“, изјавио је министар Ружић.

У образложењу награда на сајту Министарства пише:

-Основна школа „Иван Горан Ковачић“, Београд
За вишегодишњи допринос квалитету основног образовања и васпитања и Републици Србији. Школа је пример изузетне праксе у одрживости циљева бројних пројеката од националног значаја (инклузивно образовање, подршка надареним ученицима, осигурање квалитета наставе, заштита од насиља, настава на даљину и други). Ову школу посебно одликују квалитетно педагошко лидерство, отвореност за иновације и  тимски рад.

-Катарина Радосављевић, наставник разредне наставе у Основној школи „Вељко Дугошевић“, Београд
За укупни допринос у националном пројекту за организацију наставе на даљину у тешким епидемилошким условима и осигурању квалитета часова за ученике основне школе. У оквиру националног пројекта којим су обезбеђени потребни услови за остваривање наставе на даљину, показала је изразиту пожртвованост и посвећеност у припреми и супервизији великог броја часова и у подршци наставницима.

-Зуботехничка школа у Београду
Зуботехничка школа је једина специјализована школа у Србији која образује зубне техничаре и стоматолошке сестре. У школи се остварује образовно-васпитни рад уз коришћење најсавременије наставе опреме и технологије, а од 2009. године у стоматолошкој поликлиници се пружају услуге грађанима и кроз рад ученика у дуалном образовању. За укупан квалитет рада школа је од стране спољашњих евалуатора оцењена највишом оценом. Наставници и стручни сарадници су посебно посвећени развоју ваннаставних активности којима пружају најбољи одговор на различита интересовања ученика.

Градска општина Звездара честита награђенима на добијеним наградама и захваљује им се на труду који су уложили и ангажованости у остваривању изузетних резултата у области образовања и васпитања.