Неформална мрежа социјалних партнера, која се бави проблемима деменције код старијих, а коју чине  организација ХХУ Хлеб живота, Волонтерски сервис Звездаре Градске општине Звездара и Удружење Окриље организује у четвртак 28.новембра од 12,00 до 14,00 часова у Библиотеци „Петар Кочић“, ул. Вишка 3 (поред Каленић пијаце) трибину  на тему “ Пoстојећи програм подршке и помоћи породицама оболелих од деменције“.

Неформална мрежа својим редовним активностима, већ трећу годину, настоји да успостави одржив и  бесплатан програм подршке породицама које дугорочно брину о члану оболелом неког облика деменције. Корисници овог програма су грађани са општина Врачар и Звездаре али и других општина, будући да на територији Београда не постоје програми намењени овим суграђанима.

У раду са старијима проблем деменције постаје све већи проблем, те кроз ову трибину желимо да утичемо на подизање нивоа свести грађана на територији општине Врачар и других општина  у чему је  потребна и важна подршка локалне заједнице.

Учесници трибине су стручњаци из ове области: проф др Александра Милићевић Калашић, др Славица Голубовић, др Љубица Видић, др Ирена Џелетовић Милошевић и представници Неформалне мреже- Славица Станковић, социјални радник, мр Радмила Урошевић, социолог и др Рада Поповић.

Препоруке које се буду чуле на трибини биће драгоцен материјал за планирање активности и развијање програма Неформалне мреже у наредном периоду. Све чланице Неформалне мреже су чланице и националне мреже ХуманаС која се бави питањима старости и старијих људи у Србији и која интегрише искуства и праксу у иновативна системска решења.  Трибина је намењена професионалцима као и појединцима који брину и негују члана своје породице који има проблем са сећањем.

Програм је подржао донатор из Немачке Brot fur die Welt.

Улаз је слободан.