У свечаној сали Општине Звездара, у организацији „Породичног сабора” током „Недеље србско-руског јединства“, у четвртак 8. јуна  са почетком у 12 сати биће одржана трибина под називом „Тако се брани Србија“. На трибини учествују: пуковник Љубинко Ђурковић, потпуковник Ђорђе Аничић и др Радомир Ковачевић. Модератор скупа је Љубиша Ристић.

Трибина је организована у сарадњи са удружењем Координација удружења избеглих и расељених у Републици Србији и Градском општином Звездара.

 

Пуковник Љубинко Ђурковић – Народни посланик у Скупштини Републике Србије, за време НАТО агресије 1999. године био је командант другог батаљона 125. моторизоване бригаде Приштинског корпуса током битке на Кошарама 1999. године.

 

Потпуковник Ђорђе Аничић, за време НАТО агресије заменик команданта 3. дивизиона 250. ракетне ПВО бригаде и члан борбене послуге која је 27. марта 1999. године у 20.42 оборила авион америчког ратног ваздухопловства Ф-117А „Ноћни јастреб” у атару сремског села Буђановци.

 

Доктор Радомир Ковачевић, за време агресије 1999. године начелник Пријемно-тријажног центра који је збрињавао велики број озрачених и отрованих људи, а након агресије ради на санирању бојишта и здрављу нације, посебно када је у питању бомбардовање осиромашеним уранијумом.

 

Модератор скупа Љубиша Ристић, председник Породичног сабора и председник филијале Завета србско-руског у Србији.