Поводом Међународне манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“, Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара и ове године организује низ догађаја у периоду од 25. новембра до 10. децембра.

„16 дана активизма против насиља над женама“ је глобална, светска кампања коју обележава 1700 организација у преко 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.

Заједно са својим партнерима са којима је годинама сарађивала на решавању овог проблема, КРР ће уједно обележити и 13 година свог рада.

Након одржаног округлог стола под називом „Тринаест година рада Комисије и унапређење родне равноправности“,  на коме су учествовали чланови/це Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара, Координационог тима кога чине представници институција и гости, стручњаци за област насиља о практичној примени новог закона против насиља и усклађивање Протокола из 2009. године,  Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара наставља са обележавањем акције „16 дана активизма против насиља над женама“ низом догађаја.

Програм обележавања манифестације:

  1. Петак, 30.11.18. од 9,30 до 11сати, трг испред ГО Звездара, улична акција поводом Светског дана борбе против сиде, подела промо материјала и разговор са грађанима
  1. Петак, 30. 11.18. са почетком у 20,30 сати, на сцени Позоришта „Пан театар“, Булевар краља Александра 298 – Јавно читање монодраме „Сећање“ аутора Жељка Хубача – монодраму о породичном насиљу  извешће глумица Оливера Викторовић Ђурашковић, након чега ће бити организован разговор са аутором и коктел. Улаз је слободан.
  2. Четвртак, 06.12.18. – 12 сати – 13 сати КРР и МММ „Лотос“ у посети ВСЗ поводом Дана волонтера и уручивање поклона прикупљених у акцији „Лепотом против насиља“.

Сваког дана од 25. новембра до 10. децембра, од 10 -16 сати уличне акције „Лепотом против насиља“  – КРР и МММ Лотос, подела промо материјала и разговор са грађанима на тргу испред ГО Звездара

  1. Понедељак, 10.12.18. у 13 сати, мала сала ГО Звездара, Булевар краља Александра, први спрат, – округли сто „Звездарске институције и цивилно друштво“  сарадња и заједничке акције у оснаживању жена – жртава насиља

У ОШ. „Стеван Синђелић“, Улица Милића Ракића 1, Коњарник од 26. новембра – 21.децембра 2018. у терминима тренинга за старију групу:понедељком, средом и петком од 21,00 до 22,00 сата – Клуб борилачких вештина „Такеда“,одржаваће бесплатне тренинге за све заинтересоване жене и девојчице.

Клуб борилачких вештина „Такеда” – Београд је школа традиционалних стилова јапанских борилачких вештина, у „Такеди” се тренирају вештине Ју Јутсу (ђу ђуцу ) и Аикијујутсу (аикиђуђуцу),као и Аикидо- Аикикаи, а бесплатан курс самоодбране даје као допринос борби против насиља над женама.

„Defen Do”- Основни курс самоодбране обухвата одбрану од 10 најчешћих лаичких напада Ђу Ђуцу техникама које омогућавају да се на најлакши начин одбраните, ослободите напада и доведете себе у ситуацију да не будете повређене“ – поручују из Клуба.

Програм самоодбране „Defen Do” се спроводи на три нивоа: oсновни – средњи – виши. Основни курс обухвата и упознавање са правним аспектима нужне одбране и крајње нужде и аспектима употребе силе.

Председник клуба и главни тренер Борко Радовановић има националну тренерску лиценцу за борилачке вештине и носилац је црног појаса 7. дан за Гошин рју ђу ђуцу и 3. дан за Аикиђуђуцу и 1.дан за Аикидо Аикикаи, као и више од 20 година искуства у пословима непосредне заштите лица и објеката.

Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара позива медије да нам се придруже на догађајима, као и у борби против насиља.