Игром, песмом и добрим расположењем сениора са Звездаре, Врачара, Палилуле, Новог Београда и Раковице, уз звуке евергрин музике шездесетих, седамседестих и осамдесетих, од твиста до традиционалних српских кола, завршена је девета манифестација „Дана сениора на Звездари 2019.“

Ди-џеј Јоца је вешто мењао ритам али и одржао неколико брзопотезних инструкција корака румбе, енглеског валцера и фокстрота. Уз освежење, „Журка за сениоре“ у Месној заједници „Старо Миријево“ на Школском тргу бр.2,

била је прилика за нова познанства, шалу  и дружење. Било је ту и новинара који су желели да забележе како се то старији суграђани забављају и да ли је заиста забавно. Они који су дошли соло, нису погрешили јер је свако нашао саговорника и партнера за плес. Првобитне замерке да нема довољно столица за седење, одбачене су јер столице нису планиране за „седељку“ већ искључиво за одмор од плеса. На крају вечери, запевали су уз микрофон аcapello,и соло и у глас.

Изабрани су  краљица и краљ плеса Марјана Чановић и ДушанМатић који су на поклон добили, као што и доликује,круну и  плашт, као и ваучер за доручак за двоје који ће „потрошити“ у ресторану на Звездари, „Salt n Pepa“. Најразигранији пар- Милена Ђорђевић и Станко Баук, добили су као награду по ваучер за услугу личне неге по избору у Academiji Edukativi. Најлепши осмеси вечери били су ипак женски, и то Љиљане Јовановић и Смиљане Лазовић, које су добиле награде – капиталне књиге о неговању српске језичке традиције и приручник за успешну негу душе и тела.

Сви су са „Журке“ отишли задовољни и са симболичним  поклонима- амајлијама за здравље и добро расположење које су направљене на креативним радионицама Волонтерског сервиса Звездаре и обећањем организатора да следећу „Журку за сениоре“ неће морати да чекају до следећих „Дана сениора“.

За госте и учеснике манифестације Волонтерски сервис је припремио креативне и корисне поклоне: подметаче за чаше, магнете, букмаркере,шоље и украсне кутије.

У оквиру програма „Дана сениора на Звездара 2019“ који су свечано отворени у понедељак 23.септембра, одржана је трибина „Перспектива трећег доба“, отворена изложба „Најуспешнији међугенерацијски селфи“, одржане међугенерацијске интерактивне радионице „Зашто смо важни једни другима“, „Зашто треба читати“, „Сениори у свету интернета и рачунара“, промовисан првенац Школе компјутера за сениоре скрипта „Приручник за праве почетнике“ и одржано пет радионица „Дрво порука“ на које су суграђани окачили преко 200 порука.

Манифестација, која је била архитектонски доступна, окупила је више од 400 суграђана свих генерација а сениора највише и то са Звездаре и још десетак београдских општина. Ттрадиционално, све активности су у целости преузете за програм „Дана европске баштине“.

Покровитељ „Дана сениора на Звездара 2019“ је Градска општина Звездара а манифестацију су подржали и: Библиотека „Вук Караџић“, Дом здравља Звездара, Геронтолошко друштво Србије, Повереница за заштиту равноправности, Пријатељи деце Звездаре, Мрежа ХуманаС, ХХО „Хлеб живота“, Удружење „Окриље“, ресторан „Salt n Pepa“, Academiа Edukativа и Аrt zona.