Заменик градоначелника Горан Весић, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и директорка Дома здравља Звездара Драгана Трифуновић Балановић присуствовали су отварању пункта за вакцинацију против вируса корона. у „Беошопинг центру” на Звездари где су грађанима на располагању „синофарм” и „фајзер” вакцине. Пункт ће данас радити до 17 сати, а од сутра и сваког наредног дана од 12 до 20 часова.

Београд је најорганизованији кад је реч о вакцинацији, због чега и има највећи број вакцинисаних, рекао је том приликом Горан Весић.

– Сарадња је одлична са свим општинама и тржним центрима и ово је пети тржни центар где отварамо пункт за вакцинацију. Веома је важно да људима омогућимо вакцинацију тамо где живе или долазе – навео је Весић.

– То је управо разлог зашто имамо мање заражених у Београду и зашто смо тренутно у бољој ситуацији него многи други градови у Европи. Али, да бисмо били потпуно заштићени, треба да се вакцинише још људи. Зато упућујем позив онима који се још нису вакцинисали да то ураде што пре – казао је Весић.

Наташа Станисављевић је подсетила да, поред пунктова који се налазе у свим домовима здравља, амбулантама у руралним деловима града, као и на Београдском сајму, постоје и пунктови при тржним центрима.

-Највећи разлог због чега смо отварали вакциналне пунктове у тржним центрима јесте да се што више младих вакцинише у Београду јер је вакцинација старијих суграђана прешла 80 процената – рекла је Станисављевићева и додала да радује податак да имамо скок када је реч о младима, те да је до сада вакцинисано 37,8 одсто људи од 18 до 30 година.

Председник општине Звездара Владан Јеремић изјавио је да је Звездара једна од најуспешнијих општина по проценту вакцинисаног становништва.

– Наша обавеза јесте да подржимо идеју и посвећеност Града Београда и Министарства здравља како би се вакцинација обављала онако како треба. На тај начин ћемо стећи услове да се вратимо нормалном животу – рекао је Јеремић и позвао све становнике општине да се вакцинишу на новоотвореном пункту у „Беошопинг центру”.

Директорка Дома здравља „Звездара” Драгана Трифуновић Балановић захвалила је Граду Београду и шопинг центру на новом простору за вакцинацију и истакла да су грађани ове општине одговорни. На овом пункту, додала је, могу да се приме вакцине „синофарм” и „фајзер”, прва, друга и трећа доза.