Будуће маме са великим интересовањем прате предавања која се одржавају у оквиру „Школе родитељства“ сваког уторка и четвртка у згради Општине Звездара од 17 сати. Овом приликом позивамо и све заинтересоване да се придруже предавањима. Улаз је слободан.

 

Прво овонедељно предавање „Школе родитељства“ одржала је педијатар, др Александра Митровић а тема је била бебин други и трећи месец живота. Овог пута, током сат и по предавања које је одржано у уторак, 24, маја, полазнице су имале прилику да сазнају шта могу да очекују од психомоторног развоја новорођенчади у првим месецима по рођењу. Докторка је објаснила стадијуме развоја, начине држања бебе, положај главе, објаснила шта су фонтанеле, тортиколис, показала практично како се раде вежбе као и које су дозвољене у зависности од бебиног узраста. Са великом пажњом полазнице Школе родитељства су слушале и о томе како изгледа први преглед бебе код педијатра.

Други део предавања посвећен је значају и календару вакцинације.

 

У четвртак, 26. маја тема предавања биће како помоћи болесном детету и која су то стања због којих се родитељи обраћају лекару током прве године.