Након успешно завршене дводневне обуке „Пут до успешног предузетника“, 40 незапослених са подручја београдске општине Звездара добило је сертификате, које су им у петак, 22.2. у Општини Звездара уручили председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и заменик директора Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање (НСЗ) Синиша Кнежевић.

Председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор је честитао полазницима на успешно завршеној обуци, а представницима НСЗ се захвалио на сарадњи у спровођењу ове обуке, као и свих других активности које доприносе смањењу броја назапослених. Добитницима сертификата пожелео је и срећу у самозапошљавању, односно покретању бизниса за који су се определили и рекао да са завршеном обуком добијају могућност да конкуришу за средстав код више институција која ће им омогућити лакшу реализацију пословне идеје које имају.

Синиша Кнежевић се захвалио полазницима обуке што су указали поверење Националној служби за запошљавање и истакао да су добијањем сертификата стекли формални услов за конкурисање по јавном позиву за доделу субвенције за самозапошљавање. Кнежевић се захвалио и представницима ГО Звездара на сарадњи, истичући да ово није једини вид сарадње Градске општине Звездара и НСЗ.

„И прошле године смо у оквиру Локалног акционог плана запошљавања радили на пројекту јавних радова, а чекају нас заједнички послови у току ове године и наставак успешне сарадње“, рекао је заменик директора београдске филијале НСЗ.

Од неколико незапослених који су завршили обуку „Пут до успешног предузетника“ сазнали смо да су већ јасно опредељени чиме ће се бавити у будућности. Милица Станковић намерава да отвори креативну агенцију која ће се бавити сценографијом и декорацијом. Бобан Вујић је радио на железници, а сада жели да се бави приватним бизнисом и планира да отвори агенцију за чишћење стамбених зграда и пословних простора. Ана Кезеле жели да отвори агенцију за консалтинг и маркетинг и нада се да ће имати успеха у овом послу.

Додели сертификата у име ГО Звездара присуствовали су чланови општинског Већа Душан Игњатовић и Мирослав Мариновић, а у име НСЗ догађају су присуствовале и Весна Живковић Костић, начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво и Бранислава Познановић, руководилац Службе Звездара НСЗ.