На конкурс који су расписали Волонтерски сервис Звездаре, Одељење за друштвене делатности Градске општине Звездара и Комисија за избор најволонтерске акције у 2017. години, пријавило се укупно 6 школа, три средње и три основне, са укупно 11 волонтерских акција које су ученици, уз помоћ својих наставника, сами осмислили и реализовали.

Комисија је подржала реализацију свих акција које су у конкуренцији за награду „Најволонтерске акције у 2017.години“, будући да су оцењене као оригиналне, корисне и потребне за унапређење свакодневног живота суграђана свих генерација на Звездари, и то:

Најволонтерска акција-листа

 

Све пријављене акције треба да буду реализоване најкасније до 30. новембра 2017. године. Обавеза одговорних лица волонтерских акција је да доставе извештаје у прописаној форми (преузети са сајта Општине) као и презентације у power point формату (до 10 слајдова са фотографијама активности) на меил адресу: dragan.pajic@zvezdara.org.rs, 15 дана након реализације, односно најкасније до 3. децембра 2017. године.

На свечаности поводом Међународног дана волонтера 5. децембра, са представницима свих волонтерских тимова Комисија ће изабрати и наградити три акције за које процени да имају највећи значај за развијање идеје волонтирања, као и мерљиве резултате у подизању квалитета свакодневног живота на Звездари. Градска општина Звездара је обезбедила награде за одељења или неформалне групе волонтера/ки који реализују „најволонтерску акцију“.

Циљ конкурса је развијање идеје волонтирања код деце и младих, побољшање квалитета свакодневног живота на Звездари кроз креирање и реализацију волонтерских активности, као и развијање свести о значају волонтирања као процеса изградње грађанске свести, хуманости и међугенерацијске и вршњачке солидарности.

Формулар за извештавање се налази у прилогу

Волонтирање извештај 2017