- Градска општина Звездара - https://zvezdara.rs -

У оквиру Дечје недеље најављен рад Саветовалишта за младе Дома здравља Звездара

[1]У оквиру програма обележавања Дечје недеље на Звездари, у петак, 6.10. одржана је трибина под називом „Отворено о свему” на којој је најављен рад Саветовалишта за младе Дома здравља Звездара.

Учеснике трибине је у име Градске општине Звездара поздравио Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, који се захвалио образовним установама са Звездаре и звездарском Дому здравља, а учесницима пожелео срећу у раду Саветовалишта.

Све учеснике је поздравила и директорка Дома здравља Звездара др Драгана Трифуновић Балановић, нагласивши да ће рад Саветовалишта за младе у наредном периоду бити интензивиран кроз телефонску и е-маил комуникацију, али и кроз директне посете стручњака Саветовалишта школама, одржавање радионица са ученицима и састанке са Саветима родитеља. Заједнички циљ је брига и унапређење физичког и менталног здравља младих.

[2]Са ученицима 5.разреда и њиховим наставницима који су учествовали на трибини, у наставку је разговарала Марица Марковић, психолог Саветовалишта за младе. Уз позив да у Саветовалиште могу да дођу индивидуално или у групама и отворено разговарају о свему, са младима је причала о емоцијама, емоционалној интелигенцији, емпатији, препознавању сопствених и туђих емоција, управљању емоцијама, начинима за превазилажење непријатних осећања и конструктвном разрешавању конфликата.

Петацима је тема била веома занимљива тако да су активно учествовали, наводећи бројне примере и ситуације из свакодневног живота.

Организатори трибине и програма Дечја недеља на Звездари су Пријатељи деце општине Звездара, а покровитељ Градска општина Звездара.

Саветовалиште за младе Дома здравља Звездара ради сваког дана од 7 до 13 сати сваког радног дана, адреса Дом здравља Звездара, Олге Јовановић 11, тел. 011/3041-492, мејл savetovalistezamlade@dzzvezdara.rs [3]