У оквиру пројекта  „Примарна селекција на кућном прагу“, који спроводи Удружење  „Звездарски еколошки центар – ЗЕЦ“ уз подршку ЈКП  „Градска чистоћа“ и ГО Звездара у МЗ Зелено брдо, 20. Јуна 2019.године одржана је презентација о значају раздвајања амбалажног отпада и штетности депонија.

Презентацију и разговор са бројним грађанима Зеленог брда,  заинтересованим за учешће у овој акцији, одржале су представнице ЗЕЦ – а, Биљана Пантелић, Бојана Лукић и Сузана Лазовић, а у име ГО Звездара присутне је поздравио члан Већа ГО Звездара Душан Игњатовић,  који живи у овом крају, а његово домаћинство већ учествује у овом виду услуге.

Присутни су попунили  анкетни лист са конкретним одговорима о учешћу,  а  у погону ЈКП „Градска чистоћа“ у улици Милана Ракића бр. 75 моћи ће да потпишу уговор и преузму еко кесе.

Тада и званично акција почиње, а волонтери  „Звездарског еколошког центра – ЗЕЦ“ ће током лета на штандовима на теритирији ове МЗ давати додатне информације и одговарати на питања грађана.

Осим чистије природе и здравије животне средине ова акција доноси и 20% попуста на основне услуге ЈКП „Градска чистоћа“ у рачунима обједињене наплате комуналија.

„Може свако, јер је лако“, мото је ове акције, зато Вас позивамо да се укључите и Ви.