Отварајући састанак председник ГО Звездара Владан Јеремић рекао је да су средставима из буџета ГО Звездара обезбеђени поклон – ранчеви за ученике првог разреда и најавио посету представника Општине основним школама 1. септембра. Он је додао да Град Београд поклања таблете ученицима од трећег до шестог разреда основних звездарских школа као и да су планирани лаптопови за наставнике.

У оквиру текућег и инвестиционог одржавања основних школа, председник Општине је рекао да су завршени радови на крововима две школе: „ОШ „Стеван Синђелић“ и ОШ „Десанка Максимовић“, а да до краја године предстоји санација ограде у ОШ „Марија Бурсаћ“, ОШ „Драгојло Дудић“, ОШ „Јелена Ћетковић“ и ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“.

Председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор обавестио је присутне да доставе што пре податке о представницима Општинског савета родитеља и  извештаје о раду школе како би се припремила документа за октобарску седницу Скупштине.

Овом приликом представницима школа је речено да што пре доставе податке о ученицима који су освојили прву,  другу или трећу награду на републичким такмичењима и наставницима менторима, како би се благовремено спровеле процедуре неопходне за доделу награда на Дан Општине.

Начелник ПС „Звездара“ Драгомир Тописировић информисао је присутне да су интензивиране активности на заштити и безбедности ученика, наставника и школских објеката. О школама ће непосредно бринути 7 полицијских службеника, тзв. школских полицајаца, који ће покривати 17 школа.

Заменица председника Општине Драгана Ђурић најавила је манифестацију „Плесне вечери на Звездари“ које ће током септембра, од 31. августа до 1. октобра, бити одржане на платоу испред Општине Звездара, у организацији Плесног клуба „Спин“ и позвала директоре да обавесте ученике и родитеље.

Члан Већа ГО Звездара Мирослав Лазић пренео је информацију да ће ускоро у основне школе које су обухваћене пројектом „Бесплатни спорт“ – 8 школа, стићи спортски реквизити неопходни за реализацију пројекта.

Представник Дома здравља Звездара обавестио је присутне да ће се у области здравства спроводити дефинисане процедуре и протоколи у ситуацијама епидемије вирусом Covid 19.

На састанку су присуствовали представници звездарских школа, Предшколске установе и Дома здравља Звездара, Центра за социјални рад – Одељење Звездара, Полицијске станице Звездара, чланови Већа ГО Звездара, председник и заменица председника ГО Звездара, председник Скупштине ГО Звездара, запослени у Одељењу за друштвене делатности, Кабинету председника и координатор за националне мањине.