Војницима који су добровољно служили војни рок са Звездаре, Палилуле, Старог града и из Гроцке, класа септембар 2018. године, додељена су признања на пригодној свечаности која је у уторак, 22.10. одржана у Градској општини Звездара.

Значке војницима на добровољном служењу војног рока и Захвалнице Отаџбине су уручили заменик председика Градске општине Звездара Виолета Филип и и мајор Бобан Живић, представник Центра Министарства одбране Звездара.

Виолета Филип је рекла да јој је задовољство и част да војним обвезницима који су добровољно одслужили војни рок са оружјем уручи ова признања за допринос заштити и јачању система одбране Републике Србије.

„Одбрана отаџбине одувек је представљала свету дужност, право и част, а чин служења војног рока чин који служи за понос војника и њихових породица, наше војске, народа и државе. Добровољним одслужењем војног рока ви сте показали оданост Републици Србији!”-рекла је Виолета Филип и пожелела војницима који су добровољно служили војни рок да буду узор својим пријатељима, познаницима, рођацима и комшијама.

Признања, која су додељена на основу Правилника о признањима и новчаним наградама у Министарству одбране и Војсци Републике Србије, су уручена јер су се војници на добровољном служењу војног рпка ставили на располагање Војсци Републике Србије у циљу јачања система одбране.