На састанку председника ГО Звездара Владана Јеремића са управницима стамбених заједница које су у близини „Петог парка”, разговарано је о предложеном идејном решењу реконструкције које су израдиле општинске стручне службе.

Састанку су присуствовали и заменица председника ГО Звездара Драгана Ђурић и чланови општинског Већа са сарадницима.

Присутни представници стамбених заједница су изнели ставове станара о предложеном идејном решењу и истакли да је за њих посебно важно да овај простор буде оплемењен зеленилом, а да његови садржаји треба да задовоље потребе најмлађих, али и свих осталих станара у погледу безбедности и нормалног начина живота.

Председник општине Звездара Владан Јеремић је захвалио станарима на показаном интересовању и сугестијама како би овај простор „Петог парка” био уређен на за њих најбољи начин и истакао да ће након овог бити одржан и састанак са представницима ЈКП „Зеленило-Београд” на коме ће, на основу сугестија станара, бити договорене измене предложеног идејног решења. Након тога је планирано да се одржи још један састанак са представницима станара, а после усвајања идејног решења реализација пројекта реконструкције се очекује 2021. године.