У организацији ГО Звездара, у суботу, 3. августа 2019. године, у зградиОпштине, одржана је манифестација „Звездарске шапице“ током које је удомљено 10 мачића и штенаца који су пронађени на улици и привремено удомљени код љубитеља животиња.

Идеја за одржавање овакве манифестације јавила се из потребе да се укаже на проблем напуштених животиња и могућност његовог решавања кроз овакве акције, како би што више љубимаца пронашло свог новог власника.

Младунци су вакцинисани и прегледани, а приликом удомљавања са ЈКП „Ветерина Београд“  сачињен је уговор о савесном власништву, чиповању, вакцини и бесплатној стерилизацији за удомљену куцу или мацу.

Поред ЈКП “Ветерина Београд”, акцију је подржало и неколико пет шопова који су, том приликом, удомитељима делили  храну за љубимце и информисали их о начину исхране који је најбољи за њихове нове мезимце. Поред тога, пет шоп „Хотел за псе“ поклонио је два викенда чувања за две удомњене куце.

Манифестацију су својим присуством подржали, поред иницијатора ове акције Љиљане Филиповић, заменика секретара Скупштине ГО Звездара и чланови Већа ГО Звездара Душан Игњатовић и Роберт Милићевић, заменик начелника Општинске управе Горан Јевтић и директор ЈКП „Ветерина Београд“ Будимир Грубић.