Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић, члан Већа ГО Звездара Михајло Мазић и руководилац службе Звездара Националне службе за запошљавање Бранислава Познановић данас су у Општини полазницима свечано уручили уверења о успешно завршеној дводневној обуци „Пут до успешног предузетника“, која је 27. и 28.2. одржана у организацији Националне службе за запошљавање.

 

Владан Јеремић је честитао полазницима на успешно завршеној обуци и рекао да Градска општина Звездара и Национална служба за запошљавање имају дугогодишњу успешну сарадњу током које је реализован велики број обука „Пут до успешног предузетника” што је омогућило већем броју незапослених лица са Звездаре да покрену свој посао.

„Дугогодишња испешна сарадња Општине са Националном службом за запошљавање огледа се кроз заједничке мере које спроводимо у циљу смањења незапослености на Звездари. Заједнички смо организовали сајмове запошљавања, сајмове образовања, обуку „Пут до успешног предузетника“, суфинансирали смо програме који су довели до смањења броја незапослених на општини, а Градска општина Звездара има урађен и Локални акциони план запошљавања”-рекао је Владан Јеремић и истакао да ће добра сарадња са НСЗ бити настављена, и да се нада да ће велики број бизнис идеја са ове обуке бити реализовано.

 

Ову бесплатну обуку за незапослене особе са територије Звездаре, који желе да покрену свој посао су, већ традиционално, одржали тренери Националне службе за запошљавање, а полазници-будући предузетници су имали прилику да се упознају са поступком отварања радње или предузећа, са писањем Бизнис плана, као и са другим важним информацијама од значаја за покретање сопственог посла.

 

Завршетком овог курса полазници су стекли право да конкуришу код Националне службе за запошљавање на Јавни позив за самозапошљавање, који је објављен 20. фебруара ове године. Субвенција се додељује у једнократном износу од 300.000 динара, односно 330.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, односно за оснивање привредног друштва, ако оснивач у њему заснива радни однос.

 

Новина је да ову обуку незапослени могу да заврше и код своје куће за рачунаром, јер код свог саветника у НСЗ имају прилику да изаберу да ли желе да слушају предаваче у непосредном окружењу или „он-лајн”.