Презентација јавних позива Националне службе за запошљавање за 2019. годину одржана је у среду, 6.3.2019. у Великој сали Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77. Презентацији су присуствовали Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездара, Синиша Кнежевић, заменик директора Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање (НСЗ), Бранислава Познановић, руководилац НСЗ Службе Звездара са сарадницима .

У име Градске општине Звездара присутне је поздравио председник ГО Звездара  Милош Игњатовић који је захвалио присутним предузетницима на интересовању за ову презентацију, као и Националној служби за запошљавање због добре сарадње захваљујући којој је већи број становника Звездаре прошао обуке које је организовала Национална служба за запошљавање и тако успео да покрене сопствени или нађе посао у неком предузећу. Игњатовић је истакао да Општина и НСЗ заједно раде на смањењу незапослености на Звездари и да ће тако бити и убудуће, али да је важно и да се у решавање овог проблема укључе и послодавци.

Присутне је, у име НСЗ, поздравио Синиша Кнежевић, заменик директора Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање који је захвалио послодавцима на показаном интересовању за ове јавне позиве који предузетницима нуде одређене погодности при запошљавању незапослених.  Истакавши да је сарадња са Општином у претходном периоду резултирала запошљавањем већег броја незапослених лица са Звездаре, Синиша Кнежевић је пожелео присутнима да на презентацији добију корисне информације, али и да након ње одрже контакт са НСЗ, јер ће на тај начин имати информације о активностима НСЗ и програмима који могу да им користе у раду.

На презентацији су стручњаци Националне службе за запошљавање Весна Живковић Костић, начелник Одељења за програме запошљавања и предузетништво, Марчела Вуинац Обућина, начелник Одељења за додатно образовање и обуке и Зорица Ристић, сарадник у Одсеку за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом представиле објављене јавне позиве: за стручну праксу, јавне радове, субвенционисано запошљавање (новчана средства за послодавце по запосленом раднику), програме приправника, финансирање обуке за послодавце и друге.

За више информација о јавним позивима:

http://www.nsz.gov.rs/live/info/konkursi