Презентација програма „Чиготица “ одржана је 13. новембра у  Градској општини Звездара, Булевар краља Александра 77.

У презентацији, којој су присуствовали директори звездарских школа, професори физичког васпитања и представници Савета родитеља из свих школа са Звездаре,  су учествовати представници програма „Чиготица“,  Дома здравља Звездара и Градске општине Звездара.

Присутнима су се обратили председник Скупштине Градске општине Звездара Aлександар Ерор, заменик председника Градске општине Звездара Предраг Веиновић и менаџер маркеринга и продаје Специјалне болнице „Чигота” Маја Вермезовић, представник програма „Чиготица”. Презентацију је одржала прим. др Снежана Лешовић, начелница педијатријског одељења у Специјалној болници „Чигота”.

Програм „Чиготица” је намењен превенцији и лечењу гојазности код деце и адолесцената и реализује се већ 9 година. Подржан је од стране Министарства здравља и Републичког фонда здравственог осигурања (РФЗО), тако да деца и млади узраста од 12 до 18 година имају право да два пута у том животном добу, користе овај програм о трошку РФЗО-а.

Презентација програма је одржана у већем броју општина и локалних самоуправа у Републици Србији, а у марту 2017. одржана је презентацију коју је организовао Секретаријат за здравство града Београда.