У Градској општини Звездара jе, у сарадњи Општине и Асоцијације за афирмацију културе, одржана трибина за будуће предузетнике како би им био омогућен лакши, бржи и безболнији процес покретања сопственог бизниса.

 

Трибина је имала за циљ да незапосленим лицима старости од 18 до 35 година, кроз интерактивну комуникацију са стручњацима, омогући добијање знања неопходних за што лакше покретање бизниса. Развој предузетничког духа и упознавање са основним корацима у започињању сопственог посла ће дати ветар у леђа младим будућим предузетницима. Све правне и организационе обавезе, које очекују ове пословне пионире, постаће разумљива и логична материја.

 

На трибини учесници су могли да добију информације, али и разговарају са стручњацима, на теме креирања бизнис плана, уобичајених почетних компликација, контроли пословања те начинима на које се успешно може прикупити капитал за финансирање предузетничких идеја, али и на теме у вези потенцијала које доноси дигитализација пословања.

 

Додатна прилика за учеснике и младе предузетнике је могућност пријаве на Академију предузетништва у организацији Асоцијације за афирмацију културе, која траје од 1. фебруара до 26. маја 2023.године.

 

Трибина је одржана као део планираних активности Локалног акционог плана запошљавања на територији Градске општине Звездара за период 2021-2023. а који има за циљ стварање подстицајног амбијента за усвајање принципа активног тражења посла, промоцију самозапошљавања, запошљавања теже запошљивих категорија суграђана (жена, младих до 35 година старости и лица старијих од 50 година, особа са инвалидитетом, ромске популације и жртава насиља) и развијање предузетништва.