У оквиру манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“ у Градској општини Звездара одржано је предавање о ароматерапији „Мирисом до здравља“. Предавању су присуствовали заменица председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић, чланица Већа ГО Звездара Гордана Мишев и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Марко Јовић, као и председница Комисије за родну равноправност општине Ивона Фуштић.

Уз мирис „четири лопова“ комбинације етеричних уља цимета, каранфилића, лимуна, рузмарина и уз додатак наранџе који стимулишу добро расположење и опуштају и чај од нане, присутнима, је своје богато знање о бенефитима и начинима коришћења етеричних уља пренела Милка Раичевић, нутрициониста-породични ароматерапеут. Присутне даме су овом приликом добиле и по букет различитог мирисног цвећа.

Милка је објаснила да етерична уља, поред тога што могу поправити расположење, се користе и за поправљање енергетског дисбаланса  и тиме доводе до излечења. Тамјан омогућава дубоку старост, лаванда умирује, помаже код несанице као и матичњак, чајевац је антисептик и помаже код уклањање бубуљица, добар је за прехладе, изузетан за лечење гљивица , јасмин јак антидепресив док четинари, геранијум и цитруси служе за подизање расположења.

Етерична уља користе се за боље психичко здравље, умањење бола и против анксиозности и депресије. Могу да се користе за масажу, инхалацију, путем дифузера. Ароматерапија се вековима користи као умирујуће средство и метода за ублажавање стреса. У савременој терапији то је контролисана употреба етеричних уља намењена унапређењу здравља, која помаже у лечењу инфекција, неких кожних болести, јачању имунитета, ослобађању од стреса, потиштености и депресије.

Захваљујући љубазношћу продавнице „Blossom“, присутни су уживали у мирисима различитих етеричних уља из дифузера..