Подела седишта за бебе/децу за путничка возила реализована је у суботу 12. и недељу 13.јануара 2018. године у Градској општини Звездара. Овом приликом Градска општина Звездара је за 600 најмлађих Звездараца узраста до 5 година обезбедила бесплатна седишта за безбедну вожњу у путничким возилима. Седишта за бебе/децу за путничка возила су набављена средствима из буџета ГО Звездара и средствима која је обезбедио Секретаријат за саобраћај.

У име Градске општине Звездара присутним родитељима и деци се обратио председник општине Милош Игњатовић који је рекао да му причињава задовољство што је Општина трећи пут успешно организовала акцију поделе седишта за бебе/децу за путничка возила чији је циљ постизање веће безнедности деце у саобраћају. „Овога пута је, захваљујући великом интересовању родитеља и жељи да њихова деца буду безбедна у саобраћају, набављен највећи број седишта и седишта су обезбеђена за сву децу чији су се  родитељу јавили на Јавни позив који је Општина расписала у октобру 2018. године и који су испуњавали услове. На овај начин су и оне породице које имају двоје, троје или четворо деце за њих обезбедиле седишта за путничка возила”- рекао је Милош Игњатовић и додао да ће Градска општина Звездара наставити са оваквим акцијама и убудуће са жељом да безбедност деце у саобраћају буде подигнута на још виши ниво.

Нако тога, представници Удружења саобраћајних инжињера „Зелени талас” објашњавали су и демонстрирали родитељима како се седишта за бебе/децу постављају у путничко возило и како се користе да би деца била што сигурнија.

Догађају су присуствовали и у подели седишта за бебе/децу учествовали: председник ГО Звездара Милош Игњатовић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, чланови Већа ГО Звездара: Владан Јеремић, Душан Игњатовић, Јелена Бранковић, Мирослав Мариновић, Роберт Милићевић, Лазо Шеган, Милош Стојилковић и Александар Ђуричић, помоћник председника ГО Звездара Виолета Филип и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Љиљана Филиповић.

Седишта за бебе/децу за путничка возила подељена су родитељима деце узраста до 5 година са територије општине Звездара који су се пријавили и доставили тражену документацију у складу са Јавним позивом за доделу седишта за бебе/децу за путничка возила, а ова, као и претходне две сличне акције, је реализована у складу са Законом о безбедности саобраћаја и програмом за унапређење безбедности саобраћаја на путевима на подручју Градске општине Звездара.