Градска општина Звездара у партнерству са Удружењем „Звездарски еколошки центар“, а у оквиру промоције запошљавања теже запошљивих група на Звездари 2019. године, организује трибину под називом „Млади – како одабрати занимање“, која ће бити одржана у уторак, 29. октобра 2019. године, са почетком у 17 сати у Великој сали ГО Звездара, Булевар краља Александра 77. Улаз је слободан.

Скуп ће отворити заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, а на тему о стању на тржишту рада, дефицитарним и суфицитарним занимањима, избору занимања и каријерном вођењу, нивоима знања са конкретним примерима квалификација говориће представници Националне службе за запошљавање и универзитетски професор. Посетиоци скупа имаће прилике и да се кроз лична искуства учесника на трибини упознају са важним моментима при избору будућег занимања.

Локалним акционим планом Градске општине Звездара за 2019. годину утврђени су приоритети и мере за унапређење запослености и смањење незапослености на територији општине, са посебним фокусом на теже запошљиве категорије становништва у које, између осталих, спадају и млади до 30 година.

Трибина се организује са циљем утврђивања принципа активног избора занимања и тражења посла, те су циљна група ученици завршних разреда гимназије и средњих стручних школа и њихови родитељи.

Заинтересовани посетиоци и учесници скупа моћи ће интерактивно да се информишу о томе на који начин правилно одабрати занимање и пре отварања скупа на пултовима са инфо материјалом који су припремили организатори у сарадњи са учесницима скупа.

 

У прилогу агенда:

AGENDA tribina Profesionalna orijentacija 29.10.