Војним обвезницима који су добровољно одслужили војни рок са оружјем у генерацији „март” и „септембар” 2011. и 2012. године су у петак, 1.6.2018, на свечаности у Градској општини Звездара, уручене Значке војника на добровољном служењу војног рока и Захвалнице отаџбине.

Свечаном уручењу признања присуствовали су потпуковник Вујадин Видовић из Управе Регионалног центра Министарства одбране Београд, мајор Бобан Живић,начелник Центра Министарства одбране Звездара, председник ГО Звездара Милош Игњатовић, члан Већа ГО Звездара Мирослав Мариновић, чланови Већа ГО Гроцка Зоран Марков и Зоран Костић и чланови породица војних обвезника.

Мајор Бобан Живић је поздравио присутне и војним обвезницима који су добровољно одслужили војни рок рекао да им уручењем Значака и Захвалница отаџбине, у име Министарства одбране и Војске Србије, одајемо признање што су одлучили да добровољно одслужe војни рок и пожелео им да добијене Значке са поносом носе и чувају, као и да буду пример другим младим људима да следе њихов пут.

Милош Игњатовић, председник ГО Звездара је захвалио на томе што му је припала част да војним обвезницима који су добровољно одслужили војни рок уручи Значке и Захвалнице као знак признања за допринос заштити и јачању одбране Републике Србије и истакао да је „одбрана отаџбине одувек представљала свету дужност, право и част, а служење војног рока чин који служи на понос војника и њихове породице, наше војске, народа и државе”. Пожелео им је да их добијена признања због исказаног патриотизма  подсећају на војничке дане и да их са поносом показују пријатељима, касније деци и унуцима, и да буду узор својим комшијама и познаницима.

Војним обвезницима са општина Звездара, Палилула, Стари град и Гроцка који су добровољно одслужили војни рок (4 девојке и 22 младића) признања је уручио мајор Бобан Живић, начелник Центра Министарства одбране Звездара.

Значке и захвалнице су уручене војницима који су добровољно одслужили војни рок са оружјем и војницима који су завршили Курс за резервне официре, као знак захвалности и признања што су се добровољно ставили на располагање Војсци Србије у циљу јачања система одбране.