У Волонтерском сервису Звездаре одржана је презентација пројекта „Боља брига о менталном здрављу”,  чија реализација је суфинансирана средствима из буџета Градске општине Звездара, као и едукација волонтерки Сервиса и радионица о менталном здрављу.

Састанку су, поред звездарских волонтерки присуствовале и Радмила Урошевић, координаторка Сервиса, Јелена Вулић из општинске Канцеларије за помоћ особама са инвалидитетом, Мина Алексић (Удружење „Простор”) и Ирена Стојадиновић (Удружење ПИН).

 

Циљ састанка је био размена искустава када је у питању ментално здравље и представљање на који начин Општина Звездара и Волонтерски сервис брину о менталном здрављу грађана и својих волонтера.

 

Ово је била и прилика да представници Удружења „Простор” упознају представнике ГО Звездара и волонтерке са својим активностима током ове године које су усмерене на заштиту менталног здравља.

 

Звездарске волонтерке су упознате са одређеним стратегијама и техникама за лакше излажење на крај са стресним ситуацијама, „сагоревањем“ и осталим потешкоћама које могу да прате директан волонтерски рад са угроженим категоријама становништва.

 

Волонтерке су поделиле своје искуство волонтирања, ставове везане за ментално здравље, као и потребе и ресурсе који им највише значе за очување менталног здравља.

На крају су кроз групни рад, користећи технике арт терапије, направиле заједнички рад „Дрво подршке“ на ком су кроз уметнички израз представиле своје најзначајније ресурсе за очување менталног здравља.