Уметничка инсталација у оквиру пројекта „Улица за нас, Булевар на Лиону“, Боравка „Наша бајка“ биће реализована у среду, 19.9.2018. у парку иза зграде ЈП „Путеви Србије“ (Булевар краља Александра 282).

Догађај ће бити реализован у два термина: пре подне од 10 до 11 часова и поподне од 14 до 15 часова.

Пројекат „Наше бајке“ је део великог међународног пројекта „Commonground“ који подразумева локална истраживања учесника у трајању од фебруара 2018. године до фебруара 2019. године. Пројекат изводи перформерска уметничка европска мрежа FirestarterNetwork уз подршку  организација MakeshiftEnsemble (Ирска), Artemisszió Alapítvány (Мађарска) и Postmodernsquare (Финска).

У боравку „Наша бајка“ деца проучавају Булевар на Лиону, истражујући га свим својим чулима: видом, слухом, укусом, додиром, мирисом и стварају своју, дечију мапу улице. Кроз уметничка средства они постављају и траже одговоре на питања: Ко су наше комшије? Чија је улица? Шта све чини једну улицу? Како можемо допринети променама улице?

Након овог прoучавања  деца ће конструисати инсталације европских уметника у којима ће учествовати сви пролазници. Циљ девојчица и дечака „Наше бајке“ је да кроз овај „Комшијски дан“ отворе срца својим комшијама са Лиона на уметнички, аутентичан, дечији начин и створе доживљај заједничког простора за све.

Поред Европске Инацијативе, овај пројекат подржава и Градска општина Звездара.

Планирано је да своја проучавања и достигнућа овог пројекта деца изложе на првој дечијој конференцији на професионалном нивоу која ће се одржати у оквиру „Дечије недеље“ на Звездари.

Деца „Наше бајке“ позивају грађане Звездаре да се придруже овом догађају.