Чланови Већа ГО Звездара задужени за јавно здравље и инвестиције Гордана Мишев и Александар Ђуричић, обишли су амбуланте Дома здравља Звездара у насељима Коњарник, Мали Мокри Луг и Велики Мокри Луг, где им се придружио и градски одборник Небојша Младеновић.

Грађани су се обраћали Општини у више наврата са жељом да се прошире капацитети поменутих амбуланти.

У разговору са запосленима, чланови Већа су упознати са потребама ових здравствених јединица које се огледају у већем броју здравствених радника у Малом Мокром Лугу, али и са проблемима у амбулантама на Коњарнику и Великом Мокром Лугу, у којима би требало урадити санацију и реконструкцију фасада и решити проблем грејања.

“Амбуланта у Малом Мокром Лугу испуњава највише стандарде када је у питању примарна здравствена заштита и најбољи је пример сарадње свих нивоа власти у решавању проблема мештана. Желимо да унапредимо квалитет здравствених услуга због чега смо и дошли да разговарамо са запосленима“ – изјавила је чланица Већа ГО Звездара Гордана Мишев и додала да ће, у складу са Статутом Града и овлашћењима које Општина има, проблем здравствених установа и образовних институција бити један од приоритета у овом мандату. „Важно је да заједно са грађанима и институцијама изградимо један партнерски однос, јер сви имамо један циљ, а то је унапређење квалитета живота свих грађана Звездаре“, рекла је Мишев.