Никола Митровић из вртића „Бубамара“ из Миријева освојио je треће место на 25. Дечијем маратону, који је одржан 14. априла 2018. у београдском Зоолошком врту, а од укупно 12 финалиста предшколског узраста четворо учесника је било из звездарских вртића.

Према резултатима датим на званичном сајту Београдског маратона, након победа у 12 квалификационих трка, у финале су се пласирали млади Звездарци: Дуња Војиновић и Стефан Попески из вртића Жубор, Нађа Ђурђановић из вртића Колибри, и освајач трећег места Никола Митровић, из вртића Бубамара.

На овогодишњем такмичењу, које за циљ има промовисање спорта и здравих стилова живота, учествовало је 400.000 предшколаца. Квалификациона такмичења су се одржавала у свим београдским предшколским установама, а у Дечјем центру „Звездани гај” за даље такмичење квалификовало се 6 девојчица и 6 дечака са Звездаре.

Честитамо свим учесницима, родитељима и васпитачима који су ове активности подржали, а посебно финалистима и Николи Митровићу на упорности, борбености и одличним резултатима.

Својим финалистима Предшколска установа „Звездара“ уручиће пригодне поклоне у вртићима.

Ова и сличне манифестације доприносе развијању и неговању здравствене културе, рекреације и спорта код најмлађих, а у време четврте технолошке револуције њихов значај је још већи.