Обележавање 98 година постојања СД „Раднички“ и додела захвалница спортским стручњацима и другим поштоваоцима рада „Радничког“, уз пригодан културно – уметнички програм, биће одржано у петак, 20. априла 2018. у  12 сати у просторијама Друштва, улица Војводе Шупљикца 31.

Бројни спортисти, репрезентативци и познати тренери су стасавали у спортским клубовима под окриљем овог друштва. „Раднички” је неизбрисиво уткао дух истрајног рада, развоја и фер спортске борбе многим спортистима у својој дугогодишњој традицији.

Светлана Цеца Китић, Срећко Јарић, Ранко Жеравица,  Бора Ценић, Момир Кецман, Мирослав Читаковић, Љубинко Веселиновић  и многи други познати спортисти су један део своје славне каријере провели у клубовима СД „Раднички“. Данас у оквиру друштва функционише 12 спортских клубова и Удружење ветерана. Клубови постижу значајне резултате у различитим гранама спорта и дају значајан допринос развоју и афирмацији спорта на Звездари.

Гимнастички клуб „Раднички је у 2017. остварио добре резултате на свим такмичарским нивоима и узрастима. Клуб се по резултатима на националном нивоу налази на 3. месту од 29 клубова у Србији, и на 2. месту у Београду. У току претходне године освојено је 175 медаља на државним, градским и међународним такмичењима.

Каратисти КК „Раднички“ су у току 2017. године освојили 221 медаљу на државним и међународним такмичењима, а од почетка 2018. године до данас – 63 медаље. На првенству Србије за сениоре 2018. КК „Раднички“ је у генералном пласману заузео друго место у катама. Урош Вукмировић је најуспешнији такмичар клуба и репрезентативац Србије.

Рвачки клуб „Раднички“ је стабилан прволигаш, који ове године обележава 95 година постојања. Жарко Дицков је сениорски првак државе, А репрезентативац и учесник светских и европских првенстава.

Планинарски клуб „Раднички“ је током 2017. године извео 42 акције, на којима је учествовало 793 планинара. Посебан акценат је стављен на  најмлађе категорије планинара. „Клинци – планинци“ су претходне године учествовали у 17 акција. Први пут у историји клуба, 5 јуниора је постигнутим резултатима стекло категорију „Спортиста првог јуниорског ранга“.

Женски кошаркашки клуб „Раднички“ је у току прошле године оформио јуниорску и пионирску екипу и тако обезбедио развој подмлатка за наредне године. Сениорска екипа је изборила пласман у play-off за улазак у Прву савезну лигу Србије.

Сениори Боксерског клуба “Раднички“ наступају у Првој боксерској лиги Србије, а млађе категорије се такмиче у Квалитетној лиги Београда. Алекса Матић је јуниорски репрезентативац.

Чланови Шаховског клуба „Раднички“ учествују у циклусу такмичења Шаховског савеза Београда и Србије, како у  екипној тако и у појединачној конкуренцији. Мушка екипа је стандардни члан друге лиге Србије а посебан успех у 2017. години постигла је освајањем првог места на Купу Београда. Женска екипа се такмичи на нивоу Београда, а амбиције Клуба су да се женска екипа поново врати у највиши ранг такмичења – Прву лигу Србије.

Поред наведених клубова и ветерана, чланови спортског друштва су и Одбојкашки клуб „Раднички Београд“ који са новим руководством има озбиљне амбиције и развија се у одбојкашки центар Звездаре, ФК „Раднички“, Рукометни клуб „Раднички 1949“, Џудо клуб „Раднички“ и Београдски кошаркашки клуб „Раднички“.