Волонтерски сервис Звездаре данас на платоу испред Општине, организује традиционални Васкршњи хуманитарни базар. Поред Волонтерског сервиса, на Базару учествују и ХХУ „Хлеб живота“ и Удружење родитеља МНРО „Звездара”. Покровитељ Базара је Градска општина Звездара.

 

Хуманитарни базар је обишла заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић која је рекла да јој је драго што је и ове године испред Општине организован хуманитарни базар на коме се, овом приликом, прикупљају средства за помоћ болесној девојчици.

„Ово је традиционални хуманитарни базар који се одржава сваке године пред Васкрс. Сав прикупљен новац иде у хуманитарне сврхе, овога пута то иде за помоћ у лечењу трогодишњој Дуњи Радивојевић, која је наша мала суграђанка са Звездаре која живи са мајком и старијом сестром. Сав приход који се данас прикупи биће мала помоћ њеном путу за излечење“-рекла је Драгана Ђурић и позвала хумане људе да посете Базар и прилозима и куповином помогну малој Дуњи.

 

На штандовима су изложени васкршња јаја од стиропора и украси, честитке, уникатни накит, сликарске минијатуре, ручни радови и различити предмети којима можемо да обрадујемо блиске особе у предстојећим празничним даривањима. Већина радова је настала на креативним радионицама Волонтерског сервиса Звездаре, али и сарадника и социјалних партнера са којима Сервис током целе године реализује различите програме подршке за суграђане свих генерација.