Друго вече Четврте међународне књижевне манифестације „Момини дани“ у Миријеву обележили су наступи  деце песника – награђених и похваљених учесника Четвртог међународног књижевног конкурса ,,Песник и земљотрес“.

Деца песници, ученици од првог до четвртог разреда основне школе били су подељени у две категорије, прва је обухватала први и други разред, а друга-трећи и четврти. Поред ученика околних школа, гости манифестације су били ученици школа „Јован Јовановић Змај” из Змајева, „Станислав Сремчевић” из Крагујевца и „Никола Тесла” из Раковице, који су групно дошли са својим наставницима.

У току вечери подељено је доста награда, а награђени учесници су добили на поклон зборник радова „Миријевски орфеј”, плакете и књиге.

Од ове године, због великог броја учесника, по први пут је објављен посебан зборник дечјих радова, назван по награди „Миријевски орфеј”, која ће бити додељена најбољем ученичком раду у категорији основних школа..

Програм су улепшали ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић” са својим наставником Мирославом Босанцем, а посебна гошћа је била ученица средње Музичке школе „Живорад Грбић” из Ваљева, флаутискиња, која је публику одушевила својим извођењем.

Гост вечери је био познати дечји песник Мирослав Кокошар, који је говорио своју поезију и који је донирао књиге за првонаграђене учеснике.

Општинска организација пензионера Звездаре, један од организатора манифестације, побринула се на крају вечери да, као добар домаћин, угости госте из унутрашњости.