Свечана додела књиге „Да ти кажем нешто“, песмарице Јове Змаја коју су, између осталих, илустровали и прваци седам звездарских основних школа, одржана je 10. јуна у амфитеатру Спортског центра „Олимп“.

Госте је поздравио Милош Игњатовић, председник Градске општине Звезедара, изражавајући задовољство због учешћа у пројекту којим су Друштво учитеља Београда и „Сосиете Женерал“ банка окупили оволико првака у ликовном кокурсу, напомињући да се и за наредну годину планирају квалитетни пројекти за децу.

Више детаља о конкурсу изнела је председница Друштва учитеља Београда, Зорица Вукајловић, истичући да је конкурс почео прошле године у новембру и да је много енергије и ентузијазма уложено од стране свих учесника.

Књигу су примили звездарски прваци из Основних школа: „Вељко Дугошевић“, „Јелена Ћетковић“, „Иван Горан Ковачић“ „Деспот Стефан Лазаревић“, „Стеван Синђелић“, „Павле Савић“, „Ћирило и Методије“, који су учествовали у конкурсу у организацији „Сосиете Женерал“ банке и Друштва учитеља Београда, уз подршку Градске општине Звездара

Уследила је представа „Мали Јова“ звездарског „Пан театра“, која је развеселила и децу и родитеље, подсећајући их на напролазну лепоту стихова уз које су одрастале генерације.

Посебност књиге „Да ти кажем нешто“ је што су је осликали прваци за своје вршњаке, оне мало млађе или старије, представљајући виђење које савремене генерације деце имају за песме и теме старије од једног века.

Овај догађај је завршница пројекта у којем је учествовала 51 основна школа. Прваци из свих школа осликавали су одабране песме Јована Јовановића Змаја, а најуспелија четири рада из сваке школе објављена су у штампаном издању илустроване песмарице.

Подршку акцији пружиле су и Општине Чукарица, Палилула, Звездара, Вождовац и Врачар, на чијим територијама се налазе основне школе, учеснице конкурса.