Градски менаџер Горан Весић обишао је у друштву председника општине Звездара Милош Игњатовића отворене базене СЦ „Олимп”, на којима је данас почела купалишна сезона.

Весић је истакао да се по броју посетилаца види да је сезона почела благовремено, као и да се град потрудио да створи услове да сви базени у надлежности Града Београда или општина буду спремни за коришћење током сезоне.

– „Олимп” смо изабрали као репрезентативни пример уложених средстава, пошто је општина  у протеклих годину дана уложила  15-ак милиона динара. Уређен је базен за децу и обезбеђен читав низ бесплатних програма, попут бесплатног коришћења базена за пензионере који дођу са унуцима, а организоване су и бесплатне школе пливања – истакао је Весић.

Он је подсетио да ће базен на Ташмајдану почети са радом крајем месеца због, како је рекао, одржавања Европског првенства за јуниоре у синхроном пливању.

– Базен на Ташмајдану ће почети да ради 26. јуна због Европског првенства у синхроном пливању. Захваљујем Општини Звездара и запосленима у СЦ „Олимп”, који раде одличан посао. Нама институције овог типа не доносе профит, већ постоје због грађана, њиховог уживања и задовољења спортских потреба. Наставићемо да улажемо у спортске центре, јер нам њихово позитивно пословање није приоритет у односу на друштвену функцију – закључио је Весић.

Председник општине Звездара Милош Игњатовић захвалио је градском менаџеру на доласку на отварање купалишне сезоне.

– У претходних годину дана смо са руководством „Олимпа” заједнички радили на реновирању. Поред базена, овде постоји трим-стаза и тениски терени, те стога позивам суграђане да током лета искористе бројне програме, као што су школа тениса, фудбала, роњења и кошарке – рекао је Игњатовић.