Градски менаџер Горан Весић, директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић и председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић присуствовали су данас на „Тргу бајки” свечаном отварању „Српске нове године за децу”, која се одржава на платоу и у самој Установи културе „Вук Караџић”, Булевар краља Александра 77а.

Весић је истакао да овај догађај постаје традиционалан, као и да је „Трг бајки”, који се затвара 15. јануара, у протеклих месец дана посетио велики број деце. Он је подсетио да ће до 1. фебруара радити отворено клизалиште на Тргу Николе Пашића, док се 15. фебруара затвара манифестација „Београдска зима”, у оквиру које се одржало 87 манифестација и коју је до сада посетило више од 100.000 Београђана.

Поповић је истакао да је овај догађај добар повод за промоцију Београда, а да се манифестацијом „Српска нова година за децу” ствара нова традиција и још један од елемената за промоцију наше престонице, подсетивши да је „Улица отвореног срца” нарасла у свебеоградски покрет и један од заштитних знакова главног града.

Милош Игњатовић је изразио задовољство и захвалност Граду Београду јер се манифестација „Трг бајки” одржава на платоу испред Општине Звездара, и у име Звездараца честитао Нову годину најмлађим суграђанима.

Директор УК „Вук Стефановић Караџић” Светислав Буле Гонцић истакао је да се данас очекује више него занимљив програм за најмлађе. Очекује се, како је навео, изведба Дечјег хора „Чаролија” и Хора Дечјег културног центра. Такође ће наступити Јелена Томашевић, бројни мађионичари, акробате и аниматори, који ће увесељавати и велику и малу децу, као и родитеље, истакао је Гонцић. Биће изведена луткарска представа и опера за децу, најавили су организатори из „Вукa Стефановића Караџићa” и ТОБ-а.