На редовном месечном састанку који је 23. децембра био и последњи у овој години, волонтери и волонтерке, представници руководства Општине и Одељења за друштвене делатности, донатори и сарадници Сервиса заједно су, поред анализе резултата и рада током 2016., провели лепе тренутке у дружењу и добром расположењу.

Мирослав Мариновић, члан Већа задужен за социјалну заштиту на Звездари, обраћајући се волонтеркама, захвалио им се на хуманости и времену које посвећују најугроженијим Звездарцима и нагласио да је у време које је оптерећено социјалним бригама – волонтирање посебно важно и драгоцено.

Радмила Урошевић, координаторка Волонтерског сервиса Звездаре је нагласила да су, иако се Сервис бави људским судбинама а не статистиком, резултати које волонтери постижу најбољи показатељ њиховог рада. У 2016.години реализовано је преко 6000 волонтерских сати и око 2700 услуга волонтерске подршке за око 1700 корисника. Она је додала да су звездарски волонтери и волонтерке и у протеклој години испунили своју визију и мисију и учинили да Звездара буде боље и хуманије место за живот.

У име донатора волонтерима се обратила Ана Опачић, генерални секретар Удружења издавача и књижара Србије речима да активности звездарских волонтера враћају веру у постојање хуманих људи и да јој посебно значи радост коју су им издавачи својим поклонима у књигама приредили. Она је обећала да ће књижари и издавачи увек радо подржавати волонтирање на Звездари.

Поред редовних месечних волонтерских награда које је обезбедила Општине, Волонтерски сервис је обрадовао своје хумане сараднике и сараднице и новогодишњим поклонима захваљујући донаторима: Меркатору и Идеи, Комисији за родну равноправност председника Градске општине Звездара и МММ „Лотос” и Удружењу издавача и књижара Србије (Вукотић Медиа, Духовни Луг, Мирослав, ЈП Службени гласник, Лагуна, Sezam book, IP Book).

Лепе тренутке у предновогодишњем дружењу у Волонтерском сервису улепшало је музицирање виолинисте и мајстора сцене Данила Анђелковића, са искуством у уличном свирању из преко 60 земаља и Бранке Брајић која је на хармоници изводила старе српске песме. На крају се заиграло и запевало уз много лепих жеља у Новој години.