Под слоганом „Храбро по здравље“ 2. и 3. новембра у Дому војске Србије одржава се 16. Јесењи фестивал здравља. Волонтерски сервис Звездаре се одазвао позиву организатора представљањем својих редовних активности заинтересованим посетиоцима на штанду Сервиса.

Највише интересовања изазвала је интерактивна радионица израде магнета са порукама, као и подела ваучера за радионицу „Књига као лек“ која је заказана за 10. новембар у Библиотеци „Бранко Миљковић“ и „Чајанку за сениоре“ 17. новембра у Волонтерском сервису Звездаре.

За посетиоце Фестивала, радионичарке Волонтерског сервиса су припремиле пригодне поклоне магнете којих је само у току првог дана подељено преко 300 комада. Посетиоци су се радо задржавали на звездарском штанду у разговору са волонтерима који су и овог пута,  својим личним искуством, најбољи промотери волонтеризма и хуманости. Дежурне волонтерке Наташа, Јасмина, Сека, Јелена, Љиљана и Ранка биле су доступне за суграђане који су се распитивали како се постаје звездарски волонтер или како могу да користе програме помоћи и подршке.

У пратећем програму Јесењег фестивала Радмила Урошевић, координатор Волонтерског сервиса и шеф Одсека за социјалну заштиту, одржала је едукацију на тему „Значај дневне рутине за здравље сениора“. У оквиру ове теме, посебно је објашњено на који начин волонтерско ангажовање утиче на унапређење квалитета живота старијих суграђана будући да је у „волонтерском јату“ на Звездари сваки трећи волонтер – сениор.

На Јесењем фестивалу здравља учествује преко 90 излагача – домови здравља, државне и приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће, фитнес, велнес и бањски центри, етно села и представници цивилног сектора.

Покровитељи Фестивала су министарства одбране и здравља, Секретаријат за здравство Града Београда, Лекарска комора Србије, Агенција за лекове и Медицинска средства, Црвени крст Србије, Дом здравља Стари град и други.

Врата Дома војске Србије су отворена за посетиоце оба дана Фестивала од 10 до 20 часова, а улаз је бесплатан.